8 Ιανουαρίου 2015

Το μαυζούι

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά τζιαι καλά να έχουμε!!!

Εμπήκε μας ωραία το έτος. Χαλαρά και ξεκούραστα. Εσάς;

Το μόνο μας πρόβλημα είναι το δώρο του Άη Βασίλη. Έχουμεν ένα θεματάκι...

Επήαμεν την παραμονή της πρωτοχρονιάς (ναι εμέιναμεν την τελευταίαν ώραν) να πιάσουμε το δώρο του Αστεριού. Επήραμεν την μαζί μας, καθότι δεν αντιλαμβάνεται ακόμα την έννοια του Άη Βασίλη για να ζητήσει κάτι, οπότε εθέλαμεν να διαλέξει το δώρο της μόνη της.

Πάμεν στο κατάστημα τζιαι ξαπολούμεν την να περιχαρίσει τζιαι να καταλήξει σε εκείνο που θέλει. Έπιασεν μιαν αμαξού τζιαι επήεννε τζιαι έρκετουν όσην ώραν επεριεργαζούμαστεν με τον Mr Hyde τα παιχνίδια. Σε κάποια φάση λέω της "αγάπη μου θέλεις και συ μιαν αμαξού;" "Ναιιιι!!!'" λαλεί μου. Οπότε είπαμεν να της πιάσουμεν μιαν (αλλο ένα πράμα που πιάννει τόπο μες το σαλόνι-παιχνιδότοπο). Αλλά αμαξού μόνη της δε λέει. Τζιαι είπαμε να "συμπληρώσουμεν" το δώρο τζιαι με ένα μωρούι μέσα. Οπότε λέω της "αγάπη μου θέλεις να βάλουμε και ένα μωράκι μέσα να το παίρνεις βόλτα;" "Ναιιιιιι!" λαλεί μου. "Οκ έτα δαμέ, διάλεξε ποιό μωράκι θέλεις" λαλώ της τζιαι πιάνω την πάνω μου να θωρεί ούλλα όσα είχεν για να διαλέξει. "Τούτο" λαλεί μου. Τζιαι δείχνει μου ένα μαύρο μωρό. Λέω της "Οκ. Είσαι σίγουρη;" "Ναιιιιιι!". Οκ, πιάνουμεν το, πληρώνουμεν, τυλίουν μας τα τζιαι φεύκουμεν. 

Ύστερα που το σκέφτουμουν, εν λογικό να θκιαλέξει το μαύρο το μωρό. Όποιο μωρό τζιαι να ήταν νομίσω. Από τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα εν άσπρα τζιαι ξανθά, κάμνει μπάμ το μαύρο το μωρό. Οπότε έκαμεν της εντύπωση, τζιαι γι αυτό το εθκιάλεξε. Επολλολόησα όμως, τζιαι το θέμα δεν είναι γιατί εθκιάλεξε το μαύρο μωρό.

Το θέμα είναι ότι το φωνάζει μαυρούι. Δεν δέχεται να του φκάλουμεν όνομα. Δεν ξέρω που το άκουσεν ότι εν μαυρούι αλλά αν τη ρωτήσεις τι δώρο έπιασε από τον Άη Βασίλη θα σου πει "αματσού" και τι έχει μες την αμαξού σου θα σου πει "Baby" και πως το λένε το baby σου θα σου πει "μαυζούι". Πέτε μου τωρά τι να κάμω.

Εξηγήσαμεν της ότι δεν είναι όνομα το μαυρούι. Αντιλαμβάνεται ότι το χρώμα του είναι καφέ, ενώ το δικό της εν άσπρο, αλλά αρνείται να το αποκαλέσει κάτι άλλο. Εψές ο παπάς της είπε της "πως σε λένε αγάπη μου;" "Ατέρι Hyde" λαλεί του (λαλεί το όνομα τζιαι το επίθετο της μαζί). "ΟΚ" λαλεί της. "Το baby σου πως να το φωνάζουμε;" "Μαυζούι" λαλεί του. Άτε τωρά. Εξηγούμεν της ότι πρέπει να το φωνάζουμε με όνομα και προτείνουμε της και κάποια ονόματα αλλά ατού ο γαβρίηλης.

Ακόμα που το αυκό εν εφκήκε τζιαι θα της φκει το όνομα ότι εν ρατσίστρια. Τι θα κάμω; Α;Α;

Προς το παρόν έχουμεν το Αστέρι Hyde τζιαι το Μαυζούι.

19 σχόλια:

 1. Και το όνομα αυτού: Ζούη.

  Που το "μαυζούι".

  αχαχαχαχαχαχα εν χάνει το Ατέρι Hyde!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι τέτοιο πρέπει να υιοθετήσουμεν να της έρτει πιο ήπια η αλλαγή πέρκι δεχτεί :)

   Διαγραφή
 2. Χαχαχα εγώ πάντως βρίσκω το πολλά χαριτωμένο το "μαυζούι" σε τούτη την ηλικία τουλάχιστον :-) Φιλενάδα btw μπορεί να μην προήλθε από εσάς αλλά από κάπου στο περιβάλλον της θα άκουσε κάτι ανάλογο!

  Καλή χρονιά να έχουμε
  χχχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολλά χαριτωμένο αγαπημένη Μπρέντα. Ώσπου να μας ακούσει κανένα αληθινό μαυζούι και βάλει μας του βούρου! :)

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος8.1.15

  χαχαχαχ πολλά ωραία ανάρτηση, Χρόνια πολλά και καλό νέο έτος Χαιντούλα μου. Εν πειράζει ρε που το λέει μαυζούι, εν τζιαι αντιλαμβάνεται το μωρό την έννοια του ρατσισμού ρε. Προφανώς ναι κάπου το άκουσε αλλά οκ. Τα μωράκια στην ηλικία του αστεριού εν έχουν έτσι θέματα, εν ως πιο μεγάλα που τα αναπτύσσουν κυρίως λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων (γονείς, άλλα παιδιά, δασκάλοι κλπ κλπ). Τωρά αν θες μια λύση που δεν ξέρω αν πιάννει βέβαια και αν είναι σωστή μπορείς με πολλά ευρηματικό τρόπο εντάξεις το αστεράκι στην έννοια του ρατσισμού. Του τύπου παίξε μαζί της και πέστης το μωράκι νομίζω δεν χαίρεται που το λες μαυζούι, μου είπε ότι θέλει να το λες σοκολατάκι γιατί το χρώμα του μιάζει με σοκολάτα. τεσπα κάπως έτσι (εν τζιαι είμαι ειδική):))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια πολλά και σε σένα Άμυ μου!!! Καλή μου όλα τα δοκιμάσαμε. Λλίην ώραν πάει. Ύστερα άμα την ρωτήσεις πως το λένε πάλε μαυζούι θα σου πει!

   Διαγραφή
 4. Εφόσον οι μαύροι δεν αποτελούν ακόμα σεβαστό ποσοστό της κυπριακής κοινωνίας ώστε να είναι εξοικειωμένη μαζί τους, είναι λογικό να της κάνει εντύπωση το χρώμα του και να εστιάζει σ' αυτό. Ο μαύρος είναι μαύρος και δεν υπάρχει κάτι κακό σ' αυτό. Το αστέρι προφανώς δεν το αντιμετωπίζει υποτιμητικά την κούκλα-μωρό, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν το αποκαλεί με το προφανές. Αν αύριο της πετάξει μπανάνα και της κάνει "πες ουυυυυ κόρη πιθήκα" το ξανασυζητάμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχαχα! Ξέρω το αγαπημένε. Εν τζιαι λαλεί το με κακία. Το λαλεί πολύ απλά γιατί είναι το αυτονόητο. Αυτό που βλέπει. Το θέμα είναι να μεν το λαλεί τζιαι πάρακάτω. :)

   Διαγραφή
  2. Είχα γράψει ένα σχόλιο όπου έλεγα το ίδιο πράμα με τον Χρίστο πιο πάνω μέσες άκρες.
   Έννεν κακό να το λέει έτσι επειδή εν το λέει και να νομίζει ότι εν υποτιμητικό. Λέει το όπως κάποιοι ονομάζουν τα γατιά "Τζίντζερ" και τα σκυλιά "Μπλάκκης" :p Μεν της φυτέψεις μες στο μυαλό ότι εν κακό, και θα δείξει κάποτε. :)

   Διαγραφή
  3. Ούτε γω θεωρώ ότι εν κακό Μούν μου. Το μωρό λαλεί τζείνο που θωρεί. Απλά πρέπει να εμπεδώσει ότι και οι μαύροι έχουν όνομα. Όι να πάει νηπιαγωγείο αύριο-μεθαύριο τζι αν έχει κανενα συμμαθητή να τον φωνάζει μαυζούι αντί με το όνομα του!

   Διαγραφή
 5. Ο Μα Ζούη είναι από την Κένυα για όποιον ρωτήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Φυλή Μασάι μην σου πω.
  το λύσαμε το πρόβλημα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Yγ. Τη δική τους καφέ κούκλα πρώτα την είπαν Κουαμπένα (εντάξει φως φανάρι η δική μου επίδραση) μετά την είπαν Άλεξ και τέλος κατέληξαν να τη φωνάζουν Παναγιώτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κουαμπένα-Άλεξ-Παναγιώτα. Πολλά ωραία. Έχω ελπίδες για το Πολυξένη δηλαδή!

   Διαγραφή
 7. χαχα
  άμα ρε ενναιν ρατσίστρια, που την στιγμή που το διάλεξε!

  απλά το μωρό κάνει μια διαπίστωση!

  ήντα κιουτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε την έκανε μια την έκανε δυο τη διαπίστωση, νομίζω φτάνει Μπέα μου! Το εμπεδώσαμε ότι είναι μαυρούι. Ας του βγάλουμε και κάνα όνομα του φτωχού!

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με Beatrix το μωρό προτείμησε το μαυζουι και το βρίσκω πολύ γλυκο αυτό. Άσε καλέ το μωρό όπου θέλει ας το πεί! Αυτός πόυ θα την παρεξηγήσει έχει πρόβλημα όχι το μωρό! Γιατί δηλ. ο κλάσικ κυπραιος δεν έχει/είχε ενα σκύλο που τον έλεγαν μπλάκυ???? εεεεε το μωρό απλά χρησιμοποιεί την Ελληνική Γλώσσα!!!!

   Διαγραφή
 8. σορυ για το αργοπορημενο σχολιο. κοιτα, το μωρο προφανως εννεν ρατσιστρια τζιε ισχυει τζινο που ειπωθηκε τζιε πιο πανω οτι λαλει το ως χαρακτηριστικο του. Δοκιμασε αν θελεις να της φωναξεις αντι με το ονομα της, με κανενα "ε μιτσια", "ξανθουα" ή κατι που εννα κρινεις ακαταλληλο. αν σου πει, εν "Αστερι Hyde το ονομα μου!" εξηγας της. Αυταααα

  εσιει τζιε θκιο εφτομαες, μπορουμε να υποθεσουμε τζιε οτι ήδη εβαρεθηκε το παιχνιδι τζιε εν ασχολειται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χεχεχε ευχαριστώ για το σχόλιο αν και αργοπορημένο. Ευτυχως άρχισε να εμπαιδώνει σιγά σιγά ότι πρέπει να το φωνάζει με όνομα. Και εδώσαμεν της κάποιες εναλλακτικές. Εδιάλεξε μόνη της το όνομα λούλου (εν ξέρω πως της ήρτε) και το φωνάζει έτσι. Ευτυχώς!!!

   Διαγραφή