4 Αυγούστου 2014

Δώρα

Τούτος ο μήνας έχει πολλά γενέθλια. Πολλά όμως. Κάμνει γούτσου γούτσου ο κόσμος μες τον χειμώνα για να βράσει και τσούπ αγκαστρώνουνται. Οπότε Αύγουστος - Σεπτέμβρης πολλά γενέθλια και κατά συνέπεια και πολλά δώρα.  

Αθθυμήθηκα ότι τα Χριστούγεννα μετά που γέννησα το αστέριν εκάμεν ο γιατρός μου ποστ στη σελίδα της κλινικής στο φατσοβιβλίο ευχές για καλά Χριστούγεννα με το μήνυμα να προσέχουμεν όταν συνουσιαζόμασε έτσι εποχή γιατί το 15 Αύγουστο θέλει να πάει διακοπές. Κάτι έξερεν ο άθρωπος. Αλόπως εν έκαμεν ποττέ του διακοπές τον Αύγουστο.

Το πρόβλημα όμως εν τα δώρα. Άμα γιορτάζουν ούλλοι μονοφατσιά πόσες ιδέες να κατεβάσεις. Άσε τα λεφτά. 

Είχα εχτές του γιού της ξαδέρφης/κολλητής/κουμπάρας. Έκαμα του δώρο την τούρτα του με τον αγαπημένο του Τζέηκ τον Πειρατή και εκαταχάρηκεν. 

Τέλεια έννεν; Για παραγγελίες αποταθείτε στο email μου να σας δώσω πληροφορίες :)

Στο θέμα μας.

Τα δώρα. Άμα εν έναν μωρό που έχει γενέθλια όλο και κάτι θα έβρεις να πάρεις δώρο. Ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδι, κάτι για το σχολείο κλπ κλπ. Αν εν πολλά κοντινό μπορεί να του δώσεις και λεφτά. Εγώ ερώτησα τη ξαδέρφη και είπε μου κάμε του την τούρτα. Αν όμως εν ενήλικας, βλέπε παπάς, τατάς, κολλητή/κουμέρα, άλλη κολλητή/μέλλον κουμέρα, κουμπάρος, ξαδέρφη και δε συμμαζεύεται, τι κάμνεις; Πόσες φορές να γοράσεις μπλούζα και παντελόνι του παπά και του τατά. Πόσα χρυσαφικά και βρασιολούθκια να κάμεις των κουμέρων και των ξαδέρφων. Πόσα πουκάμισα και ρολόγια να κάμεις του κουμπάρου. Που ένα σημείο και μετά στερεύκεις που ιδέες. 

Έπιασα πριν λλίο την κολλητή/κουμέρα τηλέφωνο και της είπα σου δίνω 2 επιλογές. Την Παρασκευή εν τα δικά της γενέθλια και σε ένα μήνα του άντρα της. Οπότε το δώρο μου θα είναι και στους δύο. Μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Ή μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο Λεμεσό/Πάφο ή εισιτήρια για την όπερα στην Πάφο αρχές του Σεπτέμβρη. Δεδομένων των ταξιδιών του κουμπάρου για δουλειά θα πρέπει να το συζητήσει και να μου πει. Εθεώρησα το καλήν ιδέα. Θα παν να ξεσκάσουν και να ξεκουραστούν οι δυό τους χωρίς τους τρεις ταλιμπάν. Απο την άλλη που να τους αφήσει θα μου πείτε. Ε μιαν νύχταν θα ταλαιπωρηθεί λλίον η γιαγιά (η οποία ταλαιπωρείται anw). Θέλω τζι' εγώ έτσι δώρο. Πρέπει να το φέρω πλαγίως του Mr Hyde :)

Τωρά όσον αφορά τους υπόλοιπους ελείψαν οι ιδέες. Εν ξέρω και ούτε έχω χρόνο με να σκεφτώ με να βουρώ να γυρεύκω. Και η δικαιολογία εν κρίση και κόφκουμεν τα δώρα εν πιάνει. Εν άτομα που όι πρέπει αλλά θέλω να τους κάμω δώρο για τα γενέθλια τους. Σε άλλους που εν με κόφτει απλά προσπερνώ. 

Ε άτε βοηθάτε νάκκον!

12 σχόλια:

 1. Τα δώρα στους μεγάλους τα έκοψα εδώ και καιρό. ήρθε και η κρίση και αποτέλειωσε το τζαι έτσι ήβραμε την ησυχία μας. η αγάπη είναι δεδομένη μεταξύ μας. απλώς δεν αγοράζουμε δώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούλλοι έτσι μου λαλούν. Κόψε τα και κανεί. Η αλήθκεια ένι ότι αρέσκει μου να κάμνω δώρα (και να πιάνω εννοείται) :)

   Διαγραφή
 2. Μασάζ; Πράματα που έτσι κι αλλιώς αγοράζουν; Υπηρεσίες κλπ; Κομμωτήρια; Κάτι που θέλουν να δοκιμάσουν αλλά σκέφτουνται τα χρήματα, τύπου σκούμπα ντάιβινγκ; Κάτι που βοηθά στο αγαπημένο τους χόμπι; Κάτι artsy για το σπίτι τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κανένα μασσάζ από σπα, κανένα ραντεβού σε αισθητικό, gift vouchers (να τελειώνεις!) συνδρομή σε γυμναστήριο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τούτο το μασαζ το σκέφτηκα για τη ξαδέρφη και μάλιστα να το εκμεταλλευτώ και γω παρεπιπτόντως :)

   Διαγραφή
 4. Ωραίες οι ιδέες σου για διανυκτέρευση και όπερα : )
  Κάποτε, που λείψαν οι ιδέες μας τζ εμάς, γιατί όπως λέεις, ποσά ρολόγια τζιαι πόσες φανέλες, ρωτήσαμε την γυναίκα του φίλου μας, τι ακριβό δώρο θα ήθελε που λόγω οικονομικών δεν μπορούσαν να διαθέσουν έτσι λεφτά, τζιαι μαζευτήκαμε κάμποσοι της παρέας τζιαι γορασαμεν το.

  Ή σκεφτόμαστε κάτι που πολλο-συναφερνει κάποιος ή θα εχαιρετουν να έχει... π.χ έχουμε ένα φίλο μανιακό με το crashed ice τζιαι οπότε πηαίνουμε φακκα τα παγάκια πάνω στον πάγκο (μες τη σακούλα εννοείται) ώσπου να διαλυθούν. Εγορασαμεν του μια μηχανή που σπάζει πάγο τζιαι ησυχασαμε!

  Αυτά μπορώ να σκεφτώ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ είμαι σύμφωνη σε τούτο που λαλείς. Όταν καποιος έχει κάτι υπόψη του και είναι λίγο ακριβό κάμνεις κοινοπραξία με άλλους και ούλλοι εν happy. Γιατί να αναλώνεται ο καθένας σε πελλάρες που μπορεί να μην είναι και χρήσιμες για τον εορτάζοντα. Γι αυτό πρότεινα και γω την όπερα και τη διανυκτέρευση στους κουμπάρους.

   Διαγραφή
 5. Μασάζ πολλά τέλειο δώρο νταρλινγκ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος5.8.14

  μπορεις να κάμεις αν τους ξέρεις καλά ενα καλαθάκι/τσάντα κτλ με πράγματα που τους αρέσκουν ή εχουν σχέση με τα χόμπυ ενδιαφέροντα τους..πολλά μικρά πράγματα που ξέρεις που πριν οτι εν να τους αρέσουν :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι και τούτο μια πολλά καλή ιδέα αν και νομίζω εν λλίο χρονοβόρο να μαζεύψεις μιτσια μιτσια πράματα που αρέσουν σε ένα πρόσωπο. Θέλει σκέψη. Ευχαριστώ πάντως.

   Διαγραφή