10 Απριλίου 2014

Girls Night Out

Προχτές τη νύχτα εφκήκα για φαΐ - ποτό με δύο παλιές φίλες. Κατ' ακρίβειαν τις πιο παλιές. Και με τις δυο από την πρώτη δημοτικού. Η μια είναι και κουμπάρα και αυτή που της βάφτισα τα τρελά κι αλλοπαρμένα αγόρια (αυτή θέλει μιαν ανάρτηση - μεν σας πω και δυο από μόνη της). Η άλλη είναι μακριά ναι μεν, αλλά η φιλία δεν καταλαβαίνει που αποστάσεις.  Είμαστε φίλες 28 ολόκληρα χρόνια. 
(Φκαίνει ο Man in Black με τζείντο μασκαραλίκκιν τζιαι πατά το κουμπούιν τζιαι ξιχάννετε τούτο που είπα). 

Και συνεχίζω... Αιτία για αυτό το μικρό reunion ήταν η επίσκεψη της μίας εξ' αυτών στα πάτρια εδάφη. Μένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και λίαν συντόμως παντρεύεται με ένα πολλά καλό Βέλγικο παιδί. Και φυσικά ο γάμος θα γίνει εδώ, οπότε ήρθε να κανονίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ήβραμεν και μεις οι άλλες δύο, μάνες - μάνες τσιγγάνες με ματάρες πλάνες, ευκαιρία να ξεπορτίσουμεν και να θυμηθούμεν τα παλιά.

Μα τι ωραία επέρασα! Τι ωραία! Δεν περιγράφεται η ευφορία που ένιωσα όταν ήρταν να με πιάσουν από σπίτι μου και μπήκα στο αυτοκίνητο, από το οποίο btw έπρεπε να βγει ένα car seat για να με χωρεί να κάτσω (ναι η άλλη μάνα έχει τρεις). Πριν πόσα και πόσα χρόνια εξανάτυχε να μπούμε και οι τρεις μες το ίδιο αυτοκίνητο για να πάμε έξω. Ούτε που θυμούμαι πότε ήταν η τελευταία φορά. 

Πήγαμε σ' ένα υπέροχο εστιατόριο, με τέλειο φαΐ και καταπληκτική εξυπηρέτηση. Αρχίσαμεν εμείς οι μάνες τα συνήθη παράπονά μας, για τα μωρά, την κούραση, τους αχάπαρους που ο νους τους εν πουπάνω που τη κκελλέ τους, που πρέπει να τα κάμνουμεν ούλλα, για...για ....για ...για.... Επρήσαμεν την κοινώς την καημένη εκ Βρυξελλών, και φυσικά μετά της ευχηθήκαμεν και στα δικά της και την επόμενη φορά που θα βγούμε οι τρείς να κάμνει και κείνη τα ίδια παράπονα. Super!

Μετά μας είπε εκείνη τα του γάμου, τις προετοιμασίες τους καλεσμένους κλπ κλπ. Θα είναι κλειστός γάμος και θα έχει μόνο δειπνο για λίγους και καλούς το βράδυ μετά το μυστήριο. Τέλειο. Ευτυχώς. Να μεν πάθει πολιτισμικό shock ο άνθρωπος. Εν κανεί έννα τον φέρουμε στην Εναλίαν Χώραν να τον παντρέψουμεν. Btw παντρεύτηκαν και με πολιτικό γάμο τα Χριστούγεννα, καθώς για τους Βέλγους αυτό μετρά σαν γάμος και όχι τόσο ο θρησκευτικός. Και όταν θα της διάβαζε τους "'όρκους", έβαλε από πριν τον αδερφό της κοπέλας να του γράψει με greenglish τα ελληνικά λόγια και της τα διάβασε στα ελληνικά. Και αντιλαμβάνεστε... κλάμα ο λαός... (βλέπε εγώ και η άλλη). Μα τι καλός, τι ρομαντικός.... 

Α και το άλλο τέλειο που μας είπε (για όλους τους fan του TLC)... Η διαδικασία εξεύρεσης του νυφικού (στο Βέλγιο εννοείται) ήταν ακριβώς όπως την εκπομπή Say Yes to the Dress. Πάεις σε ένα κατάστημα που έχει μιαν φάουσα νυφικά, έχεις ένα consultant (όι την κυρία Τούλλα) που σε εξυπηρετεί ο οποίος φυσικά ξέρει πολλά καλά τη δουλειά του και εν σε περιπαίζει απλά για να πουλήσει αλλά σου λέει αλήθειες, δοκιμάζεις πολλά νυφικά και όταν καταλήξεις σε ρωτά 2-3 φορές αν είσαι σίουρη για την επιλογή σου και μόλις πεις το ναι κάμνει παναΰριν και ανοίει και σιαμπάνια!!! Ναι κυρίες και κύριοι ανοίει και σιαμπάνια. Θέλω κι εγώ!!!!

Και μετά άρχισε η νοσταλγία... Η νοσταλγία των παλιών χρόνων, που είμασταν σχολείο, μετά φοιτήτριες, τους συμμαθητές, κάποιοι από τους οποίους θα είναι και στο γάμο και θα τους δούμε μετά από πάαααααρα πολλά χρόνια, τες πελλάρες που εκάμναμεν, το πως και πόσο αλλάξαμε και πως καταλήξαμε σήμερα (χωρίς να εν κακή η λέξη "καταλήξαμε") και άλλα διάφορα με τη συνοδεία κρασιού, με χαμόγελο, αγάπη και όλα τα συναισθήματα που φέρνει μια τέτοια κουβέντα...

Η κατάληξη; Ότι είμαστε πολλά τυχερές. Είμαστε ευτυχισμένες για ότι περάσαμε και πετύχαμε, για ότι είμαστε σήμερα, αλλά το πιο σημαντικό γιατί έχουμε ακόμα η μια την άλλη μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. 
(Ξαναφκαίνει ο Man in Black με τζείντο μασκαραλίκκιν τζιαι πατά το κουμπούιν τζιαι ξιχάννετε τούτο που είπα). 

Υ.Γ. Έτσι για να κάμω και διαφήμιση γιατί αξίζει, το εστιατόριο που πήγαμε ήταν το Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη, πίσω από το παλιό Γ.Σ.Π. Πρέπει να το δοκιμάσετε!

11 σχόλια:

 1. Μια πρόποση στις παλιές καλές φιλίες. Θησαυρός ανεκτίμητος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντα τέτοια. Η φίλες μας ένει πολύτιμες τζαι ιδιαίτερα τζείνες που έχουμε που τα παιδικά μας χρόνια. Μπράβο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελικά οι φιλίες των παιδικών χρόνων εν τζείνες που εν και οι πιο δυνατές.

   Διαγραφή
 3. "Είμαστε ευτυχισμένες για ότι περάσαμε και πετύχαμε, για ότι είμαστε σήμερα, αλλά το πιο σημαντικό γιατί έχουμε ακόμα η μια την άλλη μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. "

  Πολλά σπουδαίο πράμα τούτο.
  Ευλογία.
  Μεν το χάσετε ποττέ!

  Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη α; Να το έχουμεν υποψίαν μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως το είπες. Ευλογία!
   Όι να το αφήκεις στα υπόψην... Να το δοκιμάσεις!

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος10.4.14

  Εκτός από το παντοπωλείο που θα πάω και σε ευχαριστώ πρέπει να πω ότι θα παντρευτώ βέλγο για να πάω βρυξέλλες και να αγοράσω νυφικό tlc φάση. Τζιαι μεν πει κανένας να κανονιστώ πρώτα με τους Κυπρέους γιατί εννα νευριάσω :PPPP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν και εν ανάγκη να έβρεις Βέλγο κόρη... Όποθεν και να ένι το παιδίν πετάσσεσαι στο Βέλγιο και πιάνεις το νυφικό αμά έρτει τζείνη ώρα. Έννα σου έρτει και πιο φτηνά που το να πιάεις που την Κύπρο.

   Διαγραφή
  2. Αν θα πάρεις την απόφαση, δώκε το γυρό σου που δαμέ για να προετοιμαστείς κατάλληλα. Διότι είπαμεν, ο Ινβίκτους φροντίζει πριν απο σας, για σας!

   Μέρος πρώτο

   Μέρος δεύτερο

   Παρακαλώ, ούτε λόγος...

   Διαγραφή
 5. Εγώ που πέφτω μακριά και θέλω να επισκεφτώ το εστιατόριο, τι να κάνω; Χεχε! :Ρ
  Μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου, εκπέμπει μια μαγεία και θετικότητα! Η φιλία είναι πολύ ιερό πράγμα και είσαι τυχερή που έχεις δυο τόσο καλές φίλες στη ζωή σου, έστω και αν υπάρχει μια κάποια απόσταση με την μία.
  Τι ρομαντικός που είναι ο Βέλγος!!! Φαίνεται να την αγαπά πολύ! Να είναι πάντα αγαπημένοι και με το καλό να γίνει ο θρησκευτικός γάμος!
  Όσο για το νυφικό, πολύ καλή η ιδέα.. εγώ θα πάω στο Βέλγιο για το νυφικό και ο μέλλον άνδρας μου(αν και όταν) που θα πάει;
  Καλό Σαββατοκύριακο Mademoiselle Hyde!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλημέρα Παλόμα! Κανόνισε εσύ να πας Βέλγιο για το νυφικό και ο γαμπρός θα κανονιστεί μια χαρά. Ούτως η άλλως τα ψώνια δεν είναι και το φόρτε των αντρών... Όσο για το εστιατόριο, κόπιασε στα μέρη μας και θα σε πάμε... ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή